Ayers Rock

Jostain ihmeen syystä kristityt kuvittelevat, että heillä on hirmuinen todistustaakka siitä, että Jumala on olemassa, ja jos joku sanoo argumentteja vastaan, on kristitty aina alakynnessä, kun suoria todisteita ei lyödä pöytään.

Käännetäämpä ajatusmaailma ylösalaisin, ja lähestytään asiaa vertauksen kautta, niin kuin Jeesuskin olisi tehnyt! ;)

Kaksi henkilöä keskusteli. Toinen aloitti uuden aiheen: ’Siis jotkut väittävät että keskellä Australiaa on joku Ayers Rock-niminen kallio. En muuten usko! Kuulemma se kallion ympärillä ei ole moneen sataan kilometriin kuin hiekkaa, ja sitten yhtäkkiä siellä olisi muka sellainen outo kallio, jonka kivilajia ei löyty muualta, ja joka hohtaa punaisena iltaisin. Eihän sellaisessa ole mitään järkeä! Aika tyhmiä ovat jotka uskovat että siellä on sellainen!’

Toinen kuuntelee ihmeissään, ja toteaa toisen paasaamisen päätteeksi: ’Niinpä. Onhan se tosi outo, ja tosi vaikeasti selitettävissä että mitä ihmettä se siellä tekisi ja miten sellainen olisi sinne päätynyt. Mutta minulla on yksi argumentti sen kallion olemassa olon puolesta: minä olen matkustanut Australiassa, ja minä olen nähnyt sen kallion. Minulla ei ole vastauksia noihin sinun kysymyksiisi että miten se on muodostunut ja muuta, mutta minua ei ne avoimet kysymykset haittaa, sillä tiedän että se on olemassa. Voit siis perustella loputtomiin miten siinä ei ole järkeä, mutta minä voin kumota kaikki perustelusi sillä, että minä olen hähnyt sen.’

Miltäs kuulosti? Toinen henkilö ei yrittänyt kumota millään lailla toisen epäilyjä ja argumentteja. Hänen viestinsä oli se, että hän tietää, että kallio on olemassa, ja se vie toiselta mahdollisuuden enää sanoa oikeastaan mitään.

Miten keskustelu voisi jatkua? Ensimmäinen varmasti yrittää vielä väittää että pöpöhpöpö, unia olet nähnyt, mutta toisella on asiaan vastaus: jos et usko, matkusta Australiaan ja mene katsomaan.

Epäilijöille siis voi antaa yhden, maailman arvokkaimman neuvon: jos epäilyttää Jumalan olemassaolo, etsi se. Sitten tiedät että Jumala on olemassa. Matkaoppaita on maailma pullollaan, varmasti tunnet jonkun joka on matkustanut Australiassa. Kysy häneltä.

Comments are closed.